Porlamarkens

smadjursuppfodning * omplacering * hundaktiviteter

Vår älskade Stina har vandrat vidare


Stina (LP1 Hallavaras Little Idaho) 1997- 2011

Bästa vännen, dagen då ödet lät våra vägar korsas förändrades mitt liv. Jag skulle bara hämta dig och hjälpa dig att finna ett hem hos någon annan, men så snart jag träffade dig visste jag direkt att du inte skulle någon annanstans än hem till mig. Ditt förflutna trots fann du dig snart till rätta i vår familj och det var en fröjd att arbeta tillsammans med dig. Lydnad, agility eller bruks, du var med på allt och du gav allt! Du var du den mest fantastiska träningskompis och aldrig sinade din energi eller din spontanitet. Som den spaniel du var var du en outsinlig källa till glädje och ditt tålamod och din ständigt positiva attityd till allt och alla färgade din omvärld. Det formligen lyste om dig och det var ett sken som kunde lysa upp den mörkaste natt. Och det gjorde det. Du fanns där vid min sida i vått och torrt, genom livets berg och dalar. Aldrig tvekade du att följa mig vart jag än gick. Det var verkligen vi, och vad vi har haft mycket roligt tillsammans!

På ålderns höst kämpade du så tappert genom flera operationer. Dina förr så klara och uttrycksfulla ögon blev grumliga, och din hörsel lämnade dig. Men du stannade kvar. Så länge du kunde. Till slut kom dock den dag då sanden i livets timglas rann ut. En solig söndagseftermiddag somnade du in med värdighet, men först efter det att du delat ut slickar till alla som var hos dig.
Din blöta nos, din självsäkra rufsiga uppsyn och dina stora vänliga bruna ögon...
Jag kommer alltid att sakna dig.
Men jag är så oerhört tacksam för att ödet förde oss samman den där dagen för så många år sen!

Kanske är du med gammelhusse och Aria nu. Hoppas att ni springer genom djupa skogar och badar i härliga sjöar, sånt som du älskade att göra i ditt jordeliv.
Hur som helst vännen, jag vill att du ska veta att du genom att bara vara dig själv visade mig att livet blir betydligt roligare om man unnar sig att vara glad och om man ger av sig själv, och att små mirakel faktiskt sker varje dag. Det gäller bara att se dem.
Dagen då vi träffades för första gången inträffade just ett sådant mirakel!
/ din matte

Tack!

En hyllning...

En mer kunskapsvänlig, social och vänskaplig miljö än djureriet är svår att finna. Men ändå förekommer det ibland osämja och okamratligt uppförande inom såväl smådjursvärlden som inom hundvärlden. För mig är det obegripligt. Det är bara att konstatera att vi alla ägnar oss åt en hobby, och att alla ska känna sig välkomna. Istället för att ”konkurrera” behöver vi hjälpas åt, lära av varandra och samarbeta för att så många smådjur och hundar som möjligt ska få så bra levnadsförutsättningar som möjligt. Låt oss alla hjälpas åt att bibevara det fina och unika inom djureriet!

För mig handlar djureriet i lika hög utsträckning om de människor jag har privilegiet att möta genom djuren, som om djuren i sig.

Under årens lopp har jag haft förmånen att få lära känna så många underbara människor genom djureriet. I föreningslivet, bland mina djurköpare och i hundvärlden. Jag kan omöjligt nämna alla men jag vill framföra mitt djupaste tack för Ert stöd, engagemang och inspiration! Er vänskap betyder allt för mig.

Det är Ni som har gjort mig och Porlamarken till det vi är idag!


TACK…..

Pappa och mamma: För allt Ni gjort för mig och mina djur genom åren! För att Ni gjort det möjligt för mig att ägna mig åt det som betyder mest för mig. Tack mamma för att du upplät hela ditt hem till alla mina djur och för att du alltid gav dem den bästa omsorgen och den godaste maten. Tack pappa för att du under alla år skjutsat mig till utställningar, tävlingar och hundträningar, i alla väder, och för alla oändliga timmar du spenderat på att vänta på mig i brukshundsklubbarnas stugor. För alla oändliga hundpromenader och djurpassningar, utan vilka jag aldrig hade kunnat resa ut i världen. Ni gjorde det möjligt för mig att kombinera djurlivet med ett ”vanligt” liv, och för det är jag oändligt tacksam!

Farfar & Farmor: För alla fina burar, idéer och inspiration. För mitt första djur, den lille vildkaninen. För allt kul vi har hittat på genom åren, det mesta kretsande runt djur och natur.

Mormor: För allt och för att du gav mig min älskade hund Aria.

Richard: För din outtömliga energi, dina idéer och din förståelse. För all praktisk och professionell hjälp. Men framför allt för att du bytte ett djurtomt och lugnt hem mot det du har idag, och för att du älskar mig trots allt (alla) du fick på köpet! Du är min prins!

Sanja, Maria, Onka, Jenny & Sandra: För att ni stått vid min sida i alla år trots att ni inte delat mitt intresse för djur! Ni är de bästa vänner man kan ha!

Potku Holmstedt: Underbar vän, mentor och sann råttkännare.

Lena Andén: För din ärlighet och din kunskap.

Anna Nilsson: För allt stöd, din ovärderliga kunskap, och underbara djur!

Raine Lind: För inspiration, enorma föreningsinsatser och vänskap.

Carina Hagerblad: För ALLT!! För att du öppnar ditt hem för mina hundar, för att du är mitt bollplank, för att du gör så mycket för djuren och för mig.

Annika Hansson: För all hjälp och vänskap i med och motgång.

Karin Bernle: För allt Du gör och gjort för djur, mig och uppfödningen!

Annelie Persson: För allt Du gjort för nödställda djur. För all tid och energi du lagt på föreningsjobb, utställningar och träffar genom åren. För fantastiska djur du föder upp. För kunskap och uppfödargärning. För sann vänskap och hjälp. För att du gjort den här hemsidan möjlig för mig.

Victoria Sellberg: För att Du finns!

Reinholt Skoov, Nilskogens kennel: För all hjälp med hundarna genom åren, för din vänskap och din kunskap.

Cicci Dahlström: För erfarenhetsutbyte, kär vänskap och många fina djur.

Patrik Hallberg: För vänskap i vått och torrt, och för intressanta avelsdiskussioner.

Familjen Palm: För ALLT!! Ni är underbara!! För fantastiska råttor, för alla glada stunder, för hundpassning och vänskap. 

Daniel & Mia Tufvesson: För ett engagemang i djur och föreningsvärld som är svår att finna motstycke till. För trogen vänskap och hjälp i med- och motgång.

Eva & Emelie Svenssons: För Era fantastiska djur, Er uppfödargärning, för Er vänskap och för att Ni ställt upp så för mig och mina djur när vi verkligen behövt det!

Sofie Eos, Cindy Fobian, familjen Lindgren, Marie Larssons; För sant föreningsengagemang. För vänskap och kloka ord.

Sofia O, Familjen Bjelke, Pia Nilsson, Lena Ekstrand, Åke A., Robin E., Marlene B., Lisbeth K.,  m.m.fl….. För att Ni avverkat så många generationer Porlamarken-djur och gett dessa djur så fantastiska liv. Ni är guld värda!

Träningskamrater och vänner på Helsingborgs Brukshundsklubb: För allt vi gjort tillsammans, för att Ni ständigt fanns där för mig när jag utvecklades som hundmänniska, för härlig vänskap, och för stora föreningsinsatser.

Ett särskilt tack till Er, Eva och Karin, som i så många år gjort ovärderliga insatser för agilityn på klubben. Till Dig Camilla för all glädje du spridit omkring dig, och för din hundsyn och oerhörda fingertoppskänsla som instruktör. Tack till Per, Maria, Eva, Ingrid m. m.fl. som med Er kunskap och värme lotsade mig rätt när jag som ny medlem kämpade med min första hund.

Ett stort tack till Dig Minette för alla härliga hundträningar ihop, och för att vi ”tänker hund” på ungefär samma sätt. En sann glädje att få träna ihop med dig!!!

Gänget på Hörby Brukshundsklubb: För att Ni är ett fantastiskt och härligt gäng att vara en del av! Tack för ett varmt välkomnande när jag trädde in i Er gemenskap!

Hundträningsgängen jag är en del av: För att Ni finns!!!  

Hundkursare: För att Ni låter mig få vara en del av Er och Er hunds utveckling. För all inspiration, utmaning och glädje Ni ger mig!!!

Veterinärerna och djursjukvårdarna på Sofiebergskliniken samt på Din Veterinär i Helsingborg: För ALLT Ni gjort för mig och mina djur under årens lopp. Ett alldeles särskilt varmt tack till veterinärerna Sven Lundberg, Erik Utterström samt Torkel Falk. Ni gav aldrig upp om mina mest hopplöst sjuka djur, och räddade många av dem tillbaka till livet. TACK!!!

Samt TACK..

Alla underbara, varma och härliga djurköpare & fodervärdar!!!

Tack alla Ni som är aktiva med Era djur och på så vis visar fram Porlamarkens!

Tack alla Ni som år efter år ger mig förtroendet att förse Er med djur!

Tack alla Ni som ställer upp som fodervärdar och i vått och torrt ställer upp för uppfödningen!

Tack alla Ni som finner en plats i Ert hjärta och i Ert hem för ett övergivet djur och stödjer omplaceringsverksamheten.

Och slutligen.. Tack alla Ni som ”bara” har Era djur som älskade sällskapsdjur. Det är för ER Porlamarkens finns.


Slutligen…

Ett Postumt Tack till…

Christer Leidström för alla år Du som vaktmästare hjälpte mig med allt praktiskt arbete med djuren på Öresundsgatan i Helsingborg. Jag kommer aldrig att glömma hur du städade djurburar, bar tunga fodersäckar, jagade förrymda djur i källaren och på dygnets alla timmar stod redo att göra en insats för mig och mina djur. Du var en sann vän.

Samt Tack till Dig Leo, för allt.

Och…

Tack till Dig, min älskade hund Aria, 1992-2004.

Samt katterna Sickan (1988-1999), Moses (1991-1999) och Siri (?? -2005).


Och… Lite varmt och skämtsamt…

Tack bilen ”Hubbe” som under lång och trogen tjänst rullat många mil ut till spårskogen och till utställningarna. Må dina trötta hjul rulla mången mil till!