Porlamarkens

smadjursuppfodning * omplacering * hundaktiviteter

Hamsteraktuellt

Höstens hamsterkull beräknas födas i slutet av oktober.

Råttaktuellt

Höstens råttkull 2017 har kommit! 

Nu fylls tinglistan på inför vinterns kull. 

Varmt välkommen att höra av dig! 

Julfest 2016

VARMT VÄLKOMNA TILL SMÅDJURENS JULFEST

Fredagen den 9 december 2016 kl 18.30 

I sedvanlig ordning träffas vi tillsammans med våra smådjur och har en trevlig kväll. För tvåbenta serveras glögg och julgotter, för fyrbenta vankas nötter och annat smaskigt. Det blir pyssliga stationer, den årliga bollracetävlingen för hamstrar och råttagility. Årets Porlamarkare kommer såklart även att koras. Har du glömt att nominera Ditt djur? Det är inte för sent!
Har Din Porlamarkare utmärkt sig under året på utställning/agility eller har djuret gjort insatser inom vård och skola? Eller kanske har du bara rent av en fantastiskt välbehållen veteran? Se då till att nominera Ditt djur? 

Anmäl att ni kommer senast 6 dec 
lennklo@hotmail.com

SRS Hässleholm 3/10 2015

Tack ALLA härliga råttköpare som bidrog till Porlamarkens framgångar på utställningen!

Grattis bl a till Tuva och Porlamarkens Mulle Murbruk för den hedrade vinsten i juniorklassen i petclass! Samt till Anna och Hilding som knappade in på andra plats i samma klass.
Tillsammans kammade vi hem vinsterna bästa avels- och uppfödargrupp.

Ett stort tack till er alla!

 

Tack alla underbara djurköpare för ett fantastiskt 2013!

Så här skoj hade vi på den stora julfesten!
Det blev bollrace, hängmattstillverkning och massor av släktträffar.

 

 

 

 

 

Bl.a. fick jag möjlighet att träffa många Torg-kullen barn som nu närmar sig året. Jätteskoj! Kvällens höjdpunkt var nog ändå när årets Porlamarkare korades.
Tack alla ni som på olika sätt under året har bidragit till att göra Porlamarkens till det vi är!
/ Désirée

Porlamarkens har flyttat

ÄNTLIGEN!!!
Mitt i skogen på vackra Frostavallen har vi hittat vårt hem. Ullstorps Gård har anor från 1600-talet men trots det har det nog aldrig bott så många råttor och andra smågnagare där som nu! Vårt nya hem ger både oss och djuren nya möjligheter. Under 2013 kommer vi att bo in oss och starta upp verksamheten Ullstorps konst- och kulturgård. Så småningom kommer det att finnas möjligheter för föreningar och djurägare att hyra mark och uthus för utställningar och kurser. Undantaget kommer att rustas upp till djurvänligt semesterboende.
Alla nya och gamla och blivande djurköpare hälsas varmt välkomna till invigning av det nya djurrummet samt råtträff och roliga hundaktiviteter utomhus söndagen den 12 maj kl. 14.00!
(Tyvärr kommer det inte att bli någon hamsterträff under våren pga papova).

SRS-utställningen 10/11-2012

Tack alla Porlamarken-ägare och fodervärdar för att ni ställde upp för uppfödningen och bidrog till alla fina vinster denna dag.
Grattis mitt lilla vidunder Porlamarkens Rajastan för ditt fina lopp som gjorde dig till segrare av titeln "Agility 1".
Grattis fina Porlamarkens Drottningholm till den hedervärda titeln Bästa Pet.
TACK och GRATTIS till alla Porlamarkare, egna och inlånade, som gav Porlamarkens placeringen "Bästa Uppfödargrupp" i Standard.
Ni är guld värda!

Raja sopar banan! Foto Cilla Wyke

Porlamarkens på Vacker Tass

Den 15/12 2012 var det åter dags för smådjuren att bege sig till Mobilia i Malmö för att visa upp sig på Vacker Tass. Gerbilerna Moe och Rae grävde tunnlar för publik, den lille "robben" Ralph sprang benen av folk i sin kula. Råttdamerna visade upp sina agilityfärdigheter och Lilly vattenhund delade ut kramar och slickar till alla som ville ha. Det är väldigt trevligt att kunna samarbeta med en välsorterad och mycket seriös djurbutik med underbar och engagerad personal. Vacker Tass säljer inga djur i sin butik och den typen av ställningstagande tycker jag att vi ska stödja. Så gör som smådjuren och jag; Handla på Vacker Tass! (Och håll utkik på deras hemsida så får ni veta när Porlamarkens hälsar på nästa gång!).

Bennys brottsofferinsatser uppmärksammas!

Det är stor ynnest att få dela arbetsdagen med sina hundar. Men på vissa arbetsplatser är hundar inte bara ett trevligt inslag i kontorsmiljön när de följer med sin matte eller husse till jobb. På vissa arbetsplatser deltar hundarna aktivt i arbetet. Så är det på en av mina arbetsplatser på en Brottsoffer-Kvinnojour. Där spelar hundarna en central roll i mötet med våra klienter. Min kära hund och kollega, rottisen Benny, har specialiserat sig på att få barn och ungdomar att känna sig trygga hos oss. I tidningen Brottsoffer nr 1 2012 finns ett fint reportage om vår verksamhet.

Välkommen Lilly!

En efterlängtad liten perro-prinsessa har kommit hem!
Saknaden efter den gamla hunden har långsamt ersatts med längtan efter en ny kompis. Perro de agua espanol har länge varit drömrasen.Tänk att finna den apporterande hundens egenskaper i kombination med vallhundens, i en tilltalande förpackning som lämpar sig väl för agility & freestyle.. Det måste vara en otrolig hund!
Och jo.. Som nybliven perro-ägare kan jag inget annat hålla med om det! På juldagen var väntan och längtan över och lilla Lilly kom hem. Sedan dess är livet allt annat än sig likt. Återigen har skorna fått flytta upp på hatthyllan och återigen får vi lära oss att se världens potential ur en valps oerfarna men hoppfulla ögon. Perron är verkligen allt som vi vågat hoppats på- och mycket mer!
Tack kennel Excerno för vår nya arbetskamrat och vän!
Tack arbetskollegor för att ni finner er i att dela kontor med den utökade flocken!
Tack Benny, Hasse & Flingan för att ni mottagit er "lillasyster" så väl!

Julfesten; en stor fest för våra minsta!

 

Värmen av alla härliga djurköpare och goa djur fyllde vårt lilla hus denna decemberkväll. Det blev agility, familjefotografering och julklappsutdelning. Men den finaste julklappen för mig var ändå att få ha så många av mina utflugna ungar hemma för en kväll. Tack allesammans för en fin kväll!
/Desiree

 

 

 

Djur på bibblan!

Den 28 september 2011 Representerade Porlamarken SSV på Svedala bibliotek. Det blev föreläsning om de olika smådjurens behov och skötsel, klapp-stund och frågestund. Fokus låg på att belysa vikten av att tänka igenom smådjursköpet noga för att minska mängden oönskade och vanskötta smådjur. Även Djurens Vänner Djurhemmet i Aggarp, fanns på plats och informerade om sitt viktiga arbete och vikten av att tänka igenom sitt hund- och kattköp noga. Den nöjda publiken blev inte bara upplysta under kvällen. Tack vare att de köpt biljetter till evenemanget bidrog de även med en slant till förmån för Djurhemmets verksamhet. Initiativet till detta evenemang där alla var vinnare och som alltigenom verkade för djurens bästa hade tagits av bibliotikarien Paula.Vilken vardagshjälte!

Har kanske just Du eller Din organisation förslag på liknande evenemang?
Hör av Dig!

Porlamarken på Vacker Tass, Malmö

Lördagen den 27/8 var Porlamarkens uppfödning med ett glatt djurgäng inbjuden till djurbutiken Vacker Tass på Mobilia i Malmö. Under dagen underhöll råttorna glatt sin publik med agility, medan hamstrarna utforskade de enorma golvytorna inifrån sina kulor. Mössen och gerbilerna gjorde sitt bästa för att konkurrera om uppmärksamheten. Det blev en riktigt trevlig dag med många givande möten.
Vacker Tass erbjuder oss smådjursägare ett stort sortiment av bra produkter, trevligt och kunnigt bemötande och är inrymd i en fräsch och fin lokal centralt i Malmö. Det säljes inga djur i butiken. Med andra ord... Ta en tur till denna butik nästa gång du letar tillbehör till dina kompisar! Du kommer inte att bli besviken!
Tack till fantastisk personal och underbara besökare, och så klart tack till alla djur för en fin dag tillsammans!


Vem har vi här?
Det kikas, klappas, undras och frågas en hel del denna dag. Precis som det ska vara!


Det är någon i den här bollen och det går undan. Fötter, flytta på er!

Råttagilityuppvisning på Djurriket!

Den 27/7 hade jag äran att bli inbjuden till Arken Zoo i Helsingborg (f.d. Djurriket). Anna och Janica som driver affären har haft ett gott samarbete med Porlamarken i många år, och det här är en djuraffär där man satsar på kvalité och kunskap, och där man inte säljer råttor. Ni som letar efter bra smådjursprodukter och ett kompetent bemötande bör göra ett besök i denna affär!
Som ett led i att väcka allmänhetens intresse för råttor, och att få dem att förstå att råttor är intelligenta men krävande djur, samarbetade vi kring en råttagilitydag.


1: Porlamarkens Rotterdam tar klätterhindret
2: Räddningsråttan Vanessa visar A-hindret
3: Systrarna Porlamarkens Behaviorist och Psykofarmaka gör det mesta tillsammans, även agility!
4: Porlamarkens Dolly tar en funderare i "ringen".

Tack Anna och Janica med personal för en trevlig dag och ett kanonbra initiativ!
/Désirée

Sommarens rått- och hamsterträff

Den 22/7 var det dags för sommarens stora händelse här på Porlamarken. Gamla som nya rått- och hamsterköpare med sina djur samlades för en trevlig kväll.
Det fanns gott om möjligheter för mig att utvärdera mina små barns utveckling och att få lära känna dem som de individer de vuxit upp att bli. Det är alltid fascinerande och givande för en uppfödare.
Men trevligast av allt är nog ändå den stämning som infinner sig när huset fylls av härliga djurmänniskor som så gärna delar med sig av sina erfarenheter och som älskar att hitta på roliga saker med sina fyrbenta kamrater.
Vare sig det handlar om råttagility eller hamsterbollrace eller andra fantasifyllda aktiviteter så inspirerar ni även andra att hitta på roliga saker med sina djur.
Jag är så glad för att ni alla finns och för att ni ger era Porlamarkare så rika liv!

Désirée

1: Det är riktigt härligt att fylla hemmet med underbara djurköpare och mysiga djur! Här gäller mottot: Finns det hjärterum så finns det stjärterum
2: Hamsterbollrace drar alltid många unga intressenter
3: Therese kör agility med Porlamarkens Röda Kvarn
4: Porlamarkens Warner Bros inspekterar Pias kamera

Taklagsfesten blev vårens mest välbesökta råttaktivitet!
 
Inflyttningsfesten som Porlamarkens råttor hade utlyst när det var dags att flytta in i nya buren, blev till ett mycket trevligt och välbesökt arrangemang. Ett 20-tal glada Porlamarken-ägare och garanterat det dubbla antalet råttor dök upp. Mina råttor bjöd in till sin nya bur, som går i söderhavsö-tema. Lite fika, råttsnack och fotografering stod på schemat innan kvällen rundades av med en agilitytävling.
Tack alla underbara råttägare och råttor för en oförglömlig kväll!
På träffen samlades stora delar av bland andra Afrika och Engelska kullarna. Det är så roligt att få se alla utflugna barn, unga såväl som gamla!

Grattis Flingan!

BIR Veteran Malmö INT.!
 
Det är alltid en ära att få visa fram en fin veteran. Den 20/3 knep den snart 10åriga Flingan
BIR Veterantiteln i hård konkurrens på Malmö INT. Domare Torbjörn Skaar. Grattis till Flingan, kennel Galactic's och.. mig själv!

Djurmässa på Bär och Grönt i Höganäs 30/1-2010

För andra året i rad hölls det djurmässa i det trevliga växthuset i Höganäs. Porlamarken var inbjuden att bl.a. visa råttagility. Mycket besökare strömmade till under dagen och det fanns verkligen mycket att titta på. Helsingborgs kaninförening hade en stor utställning, det fanns fåglar, katter och hundar att kika närmre på. Happy Dogs hundfoto, som mina egna hundar har fotograferats av och som jag varmt rekommenderar, var också på plats.
Råttorna Nogger och Porlamarkens små Afrika-kullen systrar visade framfötterna på agilitybanan. Nogger charmade t.o.m. Helsingborgs dagblad så mycket att hon hamnade i tidningen!
Tack till Gry, Bär och Grönt, Arken zoo, samt alla besökare och utställare för en underbar mässdag tillsammans!


ovan: Nogger på bild i HD 

SRS-utställningen i Göteborg 24/10-2009

Tack alla underbara råttköpare och fodervärdar för att Ni ställde upp med Era råttor för uppfödningen i uppfödargrupper och övrigt deltagande!
Det blev en bra dag för Porlamarkens, men framförallt så hade vi riktigt kul tillsammans!
Fantastiska domare, utställningspersonal, vänner och en trevlig lokal. Kunde inte blivit bättre!
 
De mest hedervärda placeringarna:
Bästa uppfödargrupp standard:Porlamarkens
Porlamarkens Peseta: Agility certifikat, 2a placering i A-klassen.
Nogger: Agility certifikat, 2a placering i Agility Grand Prix.
Porlamarkens Dressed for success: BIS 3!!! Grattis familjen Tufvesson! (Dessutom lyckades denna råtta bli BIM på SSV utställningen helgen efter).

Bra jobbat allesammans!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Porlamarkens Dressed for success, BIS 3

 


Halva Engelska kullen 2 deltog på utställningen!

Porlamarkens medverkar i nya hamsterboken!

Första Boken om Marsvin och Hamster från Wahlströms förlag heter en bok som nyligen kommit ut på marknaden. Den är skriven av Ingrid Andersson, illustrerad av Lena Furberg och fotona är tagna av Lotta Gyllensten. Boken är skriven på ett sätt så att barn ska få en inblick i vad marsvin och hamstrar kräver och hur man sköter dem. Illustrationerna är helfestliga!
Det speciella med den här boken är att författaren och fotografen besökte Porlamarken för att få information om, och bilder på guldhamstrar. Porlamarkens Panorama, Porlamarkens Bamboxa och Porlamarkens Chicorox är några av de medverkande  hamstrarna. Synd bara att de inte hann att uppleva sina "moments of fame" medan de levde, men ett hamsterliv är kortare än en bokutgivningsprocess! Även medlemmar i SSV, Jenny-Lynn Åkesson och Sandra Boman medverkar med sina fina marsvin. Till och med en skinny visas på bild.
 
Så kolla i bokhyllorna i höst efter den här boken!

 
 

Smådjurs-aktuellt

Lördagen den 29 augusti stod Porlamarkens på djurmässan på Sundspärlan i Helsingborg. Helsingborgs kaninförening ordnar årligen denna mycket trevliga mässa i samband med deras kaninutställning och kaninhoppning. Bland minigrisar, illrar och katter, och Tiny Loves underbara marsvin gick dagen snabbt. Snatta körde sin musagilitybana och imponerade på många. Gerbilen Meg fick många "Naw så sööööt"-kommentarer när hon liggandes på rygg gnagde toa-rullar på löpande band. På bilden ses råttan Pernille spatsera över bordet.